Tipărire

Acţiune umanitară – COZONACI DE PAŞTE

COMUNICAT DE PRESĂ

ACŢIUNE UMANITARĂ
COZONACI DE PAŞTE

Universitatea Hyperion din Bucureşti, Fundaţia Universitară Hyperion, Liceului Teoretic  Hyperion, Hyperion Interact Club şi Asociaţia Sportivă Şcolară Hyperion organizează acţiunea umanitară „Cozonaci de Paşte”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2013, şi se desfăşura în două etape:

Etapa I - Concurs gastronomic

Scopul concursului este prezentarea, pro-movarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice româneşti cu ocazia Sărbătorilor Pascale prin organizarea unui concurs gastronomic de preparare a cozonacilor pentru studenţi şi elevi.

Studenţii Universităţii Hyperion şi elevii Liceului Hyperion vor prepara cozonaci sub îndrumarea reprezentanţilor Cofetăriei Alice şi a domnului bucătar Matache Alexandru.

Concursul se va desfăşura la Liceul Hyperion din Bucureşti (Şoseaua Mihai Bravu, nr. 288C, sector 3, Bucureşti), în data de 27 aprilie 2013, începând cu orele 9:00.

Etapa II – Vizită la Centrele de Îngrijire şi Asistenţă Sf. Elena şi Sf. Vasile din Bucureşti

În a doua jumătate a zilei, reprezentanţii organizatorilor şi sponsorilor se vor deplasa la Centrele de Ingrijire si Asistenţă Sf. Elena şi Sf. Vasile (str. Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 17-18, Sector 1, Bucureşti) pentru a aduce un zâmbet pe feţele a 100 de bătrâni cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Cu această ocazie se vor dona 100 de cozonaci preparaţi de Cofetăria Alice, precum şi alte produse alimentare şi nealimentare achiziţionate cu sprijinul celorlalţi sponsori, respectiv Land Rover Owners Club Romania, Chey Lariss Cafe & Lounge S.R.L., Exclusive Motors şi Land Atelier.

Acţiunea se bazează pe voluntariat şi are ca scop ajutorarea semenilor noştri din cele două centre de bătrâni aflaţi în dificultate.

Parteneri media: HYP TV, Hyperflash, Ultima oră, Libertatea, ZiuaNEWS.

Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.hyperion.ro/evenimente-si-stiri/110-cozonaci-de-paste


Actiunea pleaca de la o activitate extracuriculara a elevilor si studentilor din cele doua institutii de invatamant particular acreditate, ocazie cu care elevii si studentii vor prepara in cadrul cantinei Liceului Teoretic Hyperion, Sos. Mihai Bravu 288 C, Sector 3, Bucuresti, un numar de cozonaci.

Fiecare participant/echipă participantă va prepara 2 cozonaci şi va da un nume preparatului.
Evaluarea produselor se va face de către un juriu format din specialişti şi reprezentanţi ai organizatorilor.
Cele mai bune preparate vor fi premiate în cadrul concursului.

O a doua etapa a actiunii va fi donarea unui numar de 100 de cozonaci (altii decat cei facuti de copii, cumparati din retele de panificatie) catre Centrele de Ingrijire si Asistenta Sf. Elena si Sf. Vasile din str. Barbu Stefanescu Delavrancea nr. 17-18, Sector 1, Bucuresti.
Se intentioneaza sa se mearga sambata viitoare, 27 aprilie 2013, in a doua jumatate a zilei.

Scopul acestei vizite este interactionarea cu persoanele aflate in evidenta celor doua centre mentionate mai sus in vederea dezvoltarii capacitatii de empatizare si crearii unei atmosfere placute cu aceasta ocazie. In cele doua centre se afla 100 de batrani cu Alzheimer.

Vrem să-i ajutăm pe acești oameni pentru a le arata ce inseamna niște sărbători de Paști decente.

Va asteptam sa participati in etapa a 2-a pentru a duce copii la cele doua Centre de Ingrijire si Asistenta, sau cu donatii banesti.

Alte detalii despre eveniment pe:

ORGANIZATORI:

Hyperion Interact Club (HIC)

 

Scopul evenimentului este prezentarea, promovarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice româneşti cu ocazia Sărbătorilor Pascale prin organizarea unui concurs gastronomic de preparare a cozonacilor pentru studenţi şi elevi.

Cu această ocazie vor fi donaţi 100 de cozonaci la 2 case de bătrâni din Bucureşti.

Data desfăşurării: Sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu orele 10:00

Locaţia: Liceul Hyperion din Bucureşti (Şoseaua Mihai Bravu, nr. 288C, sector 3, Bucureşti)

Participanţi:

Se pot înscrie la concurs studenţii Universităţii Hyperion şi elevii Liceului Hyperion individual sau în echipe formate din 2 membri.

Înscrierile se fac pe baza formularului de mai jos pana la data de 24 aprilie 2013 pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Condiţii de desfăşurare a concursului:

Organizatorii vor asigura produsele necesare pentru prepararea cozonacilor.

Concurenţii vor fi instruiţi de Preşedintele juriului înainte de începerea concursului.

Fiecare participant/echipă participantă va prepara 2 cozonaci şi va da un nume preparatului.

Evaluarea produselor se va face de către un juriu format din specialişti şi reprezentanţi ai organizatorilor.

Cele mai bune preparate vor fi premiate în cadrul concursului.

Sposori:

Chey Lariss Cafe & Lounge S.R.L.

Parteneri media:

Ştiri şi evenimente